Privire de ansamblu la inceputurile seo

Conceptul de SEO a aparut in anii ’90 si este o prescurtare pentru Search Engine Optimization.

SEO a luat nastere ca urmare a cerintelor de crestere a traficului pe site-urile web. In aceeasi perioada au aparut motoarele de cautare care indexau suficient de bine continutul de pe website  si reprezentau un punct de plecare al navigarii. Totusi, in vederea sporirii vizibilitatii in motoarele de cautare specialistii au considerat necesara existenta unei verificari constiente, fapt care a condus la aparitia conceptului de SEO.

Istoria SEO porneste

atunci cand Tim Berners-Lee a lansat primul website în 1991, iar în 1993, Excite a devenit prima platforma de cautare care schimba modul in care informatia era listata, printr-o sortare a rezultatelor bazata pe cuvinte cheie. Yahoo (1994) si Google (1997) dezvoltau modul in care datele erau indexate si trimise. Spre exemplu, domeniul Google a fost înregistrat de Larry Page si Sergey Brin, care au avut ideea de a indexa paginile de internet dupa numarul de legaturi spre pagina respectiva rezultate de pe alte pagini web . In acest stadiu, tot mai multi specialisti utilizau tot felul de metode pentru a ajunge in topul cautarilor online .

Optimizarea SEO este in acest moment singura modalitate prin care poti fi prezent in cea mai ravnita, eficienta si onoranta locatie publicitara din lume

prima pagina Google !

Bineinteles, ca sa ajungi aici este nevoie de multa munca, determinare, creativitate, cunostinte – atat tehnice cat si de business, intr-un cuvant de o campanie de promovare SEO profesionista. Sunt doua variante prin care poti obtine acest lucru: fie apelezi la o agentie specializata in oferirea de Servicii SEO de calitate, fie devii autodidact si incerci sa reusesti de unul singur sa obtii rezultate in optimizare pentru motoarele de cautare online .

Motoarele de cautare precum Google, Bing, Yandex si altele

au ajuns in prezent sa proceseze pe de o parte, miliarde de cautari ale utilizatorilor de internet in fiecare zi, iar de cealalta parte sa caute si sa identifice intr-o baza de date gigant raspunsuri relevante la query-ile acestora.Optimizare pentru motoarele de cautare .  Este adevarat ca cele mai multe sunt modificari minore, cu toate ca de-a lungul timpului am avut parte si de update-uri importante, precum Fred Update. Cred ca intelegem acum de ce firma SEO este un proces atat de dinamic si mai complex pe fiecare zi ce trece . Avem astfel o imagine de ansamblu a ceea ce se intampla in spatele motoarelor de cautare. In acest context, optimizare SEO profesionala , incearca sa identifice formula prin care motoarele de cautare combina acesti factori si stabilesc ierarhia pentru primele rezultate. Normal, formula de ranking este strict secreta iar Google se straduie din rasputeri sa mentina acest secret.

Totusi, Google ne ofera destule indicii despre cum functioneaza si cel mai important, ne repeta in mod constant ca toate actiunile prin care stabileste pozitiile rezultatelor au in centrul lor  EXPERIENTA UTILIZATORULUI.

Astfel, agentiile SEO din toata lumea

analizeaza si monitorizeaza in mod constant modul de functionare al motoarelor de cautare pentru a descifra secretele din spatele acestora. Astazi, industria SEO a dezvoltat numeroase tool-uri SEO (instrumente) cu ajutorul carora monitorizeaza automat o mare parte din criteriile indicate de Google. Iata pe cele mai importante (utilizate si de agentia noastra): Ahrefs, Majestic SEO, ScreemingFrog, SemRush, DeepCrawl si multe altele care masoara autoritatea domeniului , autoritatea paginii si alti metrici seo . SEO presupune si foarte multa creativitate si abilitati empatice pentru a intelege publicul tinta si modul in care acesta efectueaza cautarile pe internet. Am vazut ca experienta utilizatorului este in centrul obiectivelor Google. Iar aceasta presupune mult mai mult decat cifre. Numarul celor conectati la internet este in crestere, numarul celor care folosesc internetul pentru a se informa sau pentru a face cumparaturi online atinge noi cote iar pentru a face parte din cei care se bucura de rezultatele obtinute aveti nevoie de Mega Seo .

Servicii Seo Profesionale

Aproape orice produs sau serviciu este acum tranzactionat online chiar si in Romania . Cu aproape 15 milioane de oameni conectati la internet in zilele noastre in Romania , coroborat cu faptul ca 95% din acestia nu depasesc prima pagina Google atunci cand navigheaza pe internet si cauta ceva anume , un produs , un serviciu sau orice altceva , intelegem cat de important este procesul de Optimizare SEO. Cu toate acestea, cifrele demonstreaza ca suntem inca departe de vestul Europei si mai departe de adevaratul motor online – piata online din Statele Unite ale Americii care este cea mai dezvoltata din acest punct de vedere  . In acest moment, oportunitatea de a patrunde pe aceasta piata este cu adevarat o oportunitate pe care va invitam sa nu o ratati deoarece este posibil ca aceasta sa fie sansa dumneavoastra de a va extinde la un nivel de neimaginat pina acum . Cel mai probabil, in numai cativa ani, piata se va cristaliza iar barierele de a ajunge in primele pozitii Google vor fi din ce in mai ridicate si mai greu accesibile . Bariere finaciare pentru SEO, bariere de know how de SEO, bariere de timp, toate vor fi la un nivel ce nu va mai putea fi atins la fel de usor ca pina acum , desi , intre noi fie vorba si la aceasta ora este destul de dificil de obtinut rezultate in lipsa unui buget urias si fara ajutorul unei agentii cu experienta in acest domeniu deosebit de complex .